torsdag 31. mai 2012

Pipen, Sofia og Elsa

 Pipen og Sofie er så like så vi har vanskelig for å skille de - derfor omtales de også bare som tvillingene........
Så er det lille vakre Elsa da........ med det knallgule nebbet sitt.

Våre små kosinger.... er kommet hjem

I en stor kasse med varmelampe over var det en haug med små kyllinger.  Hvordan velger vi ut våre.  Martin og jeg ble enige om å velge annenhver gang og vi hadde allerede snakket om mange navn.
Jeg tipper det var over 100 kyllinger i kassen og alle klumpet seg sammen, og av disse var det kun to brun/gulspraglete.  Martin og jeg ble kjapt enige om at det måtte bli disse to, to hvite og to sölvgråe som skulle bli med oss hjem.  Förste som havnet i reiseburet var Rocky og deretter Theodor.
Så plutselig stod den en liten gul kylling foran meg, med gult nebb, og dette var Elsa.  Hun blir hvit men er gul nå og den minste og den enste av de med gult nebb.
Så var det Martins tur til å velge hvit, det ble Hailey som faktisk er den störste av alle sammen.  En grå ble löftet på og den pep for full hals, og dermed forsvant pipen ned i kassen og tilslutt fant jeg sofie.  De to sölvgråe er faktisk vanskelig å se forskjell på så vi kaller de også for tvillingene bare.
Alle sammen er födt på samme dag som Martin, 19. mai, så nå har han 6 stk med födselsdag samme dag og feire sammen med.

Turen til Blomskog

Igår ettermiddag gikk turen til Blomskog.  Ca 45 minutter fra oss.  Der kom vi til en nydelig gård med kuer, okser, hester og höner. ( Det var de dyrene vi så ).  Datteren på gården og samboeren driver med höneoppdrett og her er det bilder av hvite og sölvgrå silkis, samt höyre bilde nederst med en annen rase ( som jeg ikke husker navnet på)  Det var mange flere raser men de fikk jeg ikke noen gode bilder av.
Etter omvinsing var det tid for å gå inn i en annen bygning for utvelgelse av de som skulle bli våre små.

Kyllingbur på gang

Har jeg först bestemt meg så kan det skje rimelig fort at ting skjer.  Og når jeg så annonsen med silkishöner tilsalgs i Blomskog på Blocket.se så ble det satt igang.  Materialer ble kjöpt inn tirsdag etter jobb og jeg måtte väre ferdig samme kveld.  For onsdag ettermiddag skulle vi hente våre små.  Väret var med meg og jeg som aldri har brukt annet enn gulvet som arbeidsplass var heldig som hadde hele gårdsplassen tilgjengelig denne dagen.  Klokken 01.30 var jeg nesten klar.  Noen små finesser igjen og min far var så snill og ferdigstille buret for meg dagen etter mens jeg var på jobb.

Nyinnkjöpt varmelampe, spon, höy og kraftfor og dermed var buret klart og oppsatt i garasjen til å hente hjem de små.

onsdag 2. mai 2012

Japanske Dvergsilkehöns

Jeg har bestemt meg for å ha 3 - 4 höner på mitt nye hjemsted.  Disse er bare så utrolig fine.  De er små og veier kun en halv kilo, har fem tär, kan ikke fly og kjöttet er vistnok mörkt.  Og eggene de legger får plass i en fyrstikkeske.   Så hönsehus er under planlegging og skal bygges ilöpet av sommeren forhåpentligvis.