tirsdag 22. juli 2008

Arvegods fra en skredder

Bakerst på bua fant jeg esken som jeg lovet å lete etter i tråden til Babsy. Her skjulte det seg mye mer enn bare knapper som jeg trodde. Og jeg som har trålet rundt etter brukte glidelåser i sommer og hva hadde jeg rett under nesen på min egen eiendom. Jo en gammel eske full av både gamle og nyere låser.

I en pose i denne esken fant jeg fölgende små glidelåser. Jeg kan ikke huske å ha sett slike små og korte väre i noen butikker.
Så var der det sytråd i alle merklige kvaliteter og farger. Noe av snellene er helt tydelig veldig gamle og egner seg nok ikke lenger i min Husqvarna. Men det er litt rart og tenke på at nålene som denne skredderen brukte fortsatt sitter i nåleputen med tråd i. Han ble borte for 10 år siden. I disse gamle eskene var det litt av hvert. En mix av diverse greier som tydeligvis var lagervare og flittig brukt i arbeidene.
Så var det knappene da. Det er helt tydelig av farger å se at han var en herreskredder. Det er sorte, blå, brune og beige knapper for det meste. Knappene på nedre trinn ligger festet på kartong og med silkepapir imellom hvert knappebrett. Nå er det ikke så mange brett i hver eske. Og jeg föler at dette er en skatt jeg ikke har prissatt nok ved at det har stått på bua i to-tre år iallefall. Men jeg tror nok Babsy allikevel vil like å få noe av dette i postkassen sin.


7 kommentarer:

 1. OHHHH... jeg dåner.... jeg får totalt anfall her.... klarer ikke skive jo.... ohhh.. jeg sender deg hva som helst i bytte jeg vet du....garn - stoff - perlerier... ja hva som helst ... ohhh så spennende... ohh så snille du e..... jeg er jo i ekstase her jeg sitter jo.... tralla laaaaaa ..... *klem - klem*

  SvarSlett
 2. Hei her var det mange herlige skatter.. heldige du...

  SvarSlett
 3. For en herlig skatt!

  SvarSlett
 4. så spennende å få lov å ta over et slikt hus!!!!

  SvarSlett
 5. Så masse flott du har funnet:-D kjempespennende med slike funn!

  Og så synes jeg døra er flott også jeg da:-)

  SvarSlett
 6. Så spennende å gå inn i en slik fortid. og så morsomt å finne disse skattene!

  SvarSlett
 7. Herlige skattter! Det er moro med slike ting:)

  SvarSlett