mandag 1. mars 2010

Sjal til Pepsi og meg selv.

Oppgaven i min egen håndarbeidskalender for mars er skjef/sjal. Jeg har savnet noe og ha i halsen i vinter. Egentlig så liker jeg store skjerf men ettersom jeg pendler en time hver vei til jobb vil jeg ha noen et er lett å løsne snippen på under bilkjøring.

Det flerfargede er det første jeg strikket. Mønsteret er Marianns og hun har laget dette som sjal til sitt treårige tantebarn. Det blir en fin størrelse tenkte jeg. Noe det forsåvidt også er men, men akkuratt litt for lite. Her har jeg brukt multifarget Fantasi igjen og pinner nr. 3,5. Til slike sjal blir det litt for fast.
Men det ble jo veldig kledelig på "Pepper'n" da. Det blå er med nytt garn og pinnestr. 4,5 - samt at jeg laget dette noe større enn oppskriften.
Og tro det eller ei men jeg har strikket det i 100% ackryl. Jeg bor jo i Sverige som er acrylens land. Det vrimler med flotte farger i ackrylgarn. Nå skal ikke jeg stikke under en stol at ackryl som skjerf er helt ypperlig for meg. Selvom jeg kan bruke ull rett på føttene blir ull rundt halsen feil.
Det kommer kanskje ikke så godt frem på bildet men garnet er melert og fargen minner meg om jeans.
Disse var kjappe og strikke og det er egentlig ypperlige med slike skjerf/sjal til gaver. Flere blir det nok etterhvert.
Link til mønsteret legger jeg inn på et senere tidspunkt for dere som ønsker det.

11 kommentarer:

 1. Så mye fint du lager! Jeg liker også å strikke, men er helst avhengig av noen som har pønsket ut mønster :)

  SvarSlett
 2. Nydelige - begge sjalene dine. Også er det jo alltid noen det passer til. Stilig robot lue også, i flott fargesammensetning.

  SvarSlett
 3. Kjempe fine begge sjalene :D

  SvarSlett
 4. Hei på deg :-)
  Nå ble den god og varm den lille vovsen.

  Jeg har lenge sett på disse mønstrene dine, men jeg aner ikke hvordan jeg kan åpne en PDF. Er du snill og hjelper meg. Jeg har en sønn som har så lyst på slik Roggbit Rasta lue som du har laget. Jeg selv har så lyst å strikke kluter.

  Klem fra Rigmor~~Seascape~~

  SvarSlett
 5. Tusen hjertelig takk for hjelpen. Nå skal det bli Roggbit Rasta lue på min sønn, han ønsket den i svart-lilla og hvit.

  Jeg vet ikke helt om du leste innlegge du skrev kommentaren under, "Pay it forward"
  Ønsker du å være med er det kjempekoselig. Da må du huske og kopier det over på din blogg og så må du sende meg din e-postadresse. Så får du en gave i løpet av 365 dager! E-postadressen min finner du til høyre på Seascape's hobbyblogg.

  Ha en riktig fin onsdag.
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei igjen!
  Jeg liker alt du lager. Sånn er det bare. Robot-lua var kjempefin! Den vil jeg strikke til høsten. Gleder meg til mønsteret kommer.
  Hilsen Liv.

  SvarSlett
 7. Hei hei. Flotte sjal du har strikket,og den lille vofsen var jo skjønn med sjalet på seg. Er utrolig mye fint du lager og kreerer av mønster. Ønsker deg en fortsatt fin uke:))

  SvarSlett
 8. Tusen takk for du legg ut mønster! Eg har begynnt på Alpin 2009 lua, den likte eg godt. Fine sjal du har laga.

  SvarSlett
 9. Så flotte sjal da! Og lille vofsen ble kjempefin med eget sjal!

  SvarSlett
 10. Så fine sjalene dine ble! Kjekt for vovsen å få noe varmt rundt halsen også tenker jeg.

  SvarSlett
 11. Så fine sjal du har laget:) Og Pepsi var nydelig! Hvilken rase er det?
  Klem fra Amanda

  SvarSlett