søndag 26. april 2009

Lösningen på påskenött eller krim? - 2009

Da er jeg i mål med årets prosjekt. En veske med flere funksjoner. Den kan brukes som en vanlig vår og sommerveske.
Men er også designet slik at den er ypperlig som strikkcafe-vesken. Tilleggsutstyret er en nålepute med kroker. Inne i vesken er det to ringer som passer akkuratt til disse krokene og kan henges opp. Det er store lommer rundt hele vesken i tillegg til en skjult lomme bak på vesken.Jeg skal modifisere vesken örlite grann og så legger jeg ut mönsteret til salg.

lørdag 18. april 2009

Slik strikker du i masken på forrige omgang

Dette er en måte å strikke halvpaten på. Der du på bildet ser pinne- tuppen min er der du skal stikke høyre pinne inn for å strikke en vanlig rettmaske.
Her er et nærbilde hvor det syntes bedre.


Slik ser det ut når jeg drar frem tråden når jeg strikker en vanlig rettmaske. Det vil si i prinsippet at masken fra omgangen du strikket før denne "rekker" opp en omgang akkuratt for denne masken. Men den vil ikke rakne lenger enn akkuratt denne omgangen.
Det blir nøyaktig det samme resultet dersom du istedet for å strikke en omgang med nedstikk i masken på omgangen under velger å strikke: Kast, 1 maske løst av for så på neste omgang strikke kastet og den løse masken rett sammen.

søndag 12. april 2009

Quiltekurs på nettet.

Dette er en tanke som har svirret i hodet på meg. Jeg har nå påskenötten 2009 ute blant noen få nettvenner på en litt annerledes måte og da slo dette ned i meg.
Ettersom jeg lager mine egne mönster 100 % selv så er jo ikke dette noe problem med tillatelser o.l.
Slik det foregår nå, er at jeg har opprettet en egen blogg hvor bare disse damene har tilgang. De logger seg selv på og henter dagens oppgaver. I tillegg har jeg det som med påskenötten ifjor at jeg legger ut detaljerte bilder og fremgangsmåter.
På denne måten kan du gå på kurs og sy sammen med noen hjemme i din egen stue. Du trenger ikke skaffe barnevakt på kursdagene - som forövrig passer veldig dårlig plutselig med alt annet. Du kan også sy når du vil på dagen og trenger ikke gå utenfor dören. Du vil også få et tilgang et vist tidsrom, slik at du har lengre tid enn på normale kurs som kanskje går over 3 dager.

Detaljer som hjelp "nå står jeg fast" spörsmål og slikt har jeg også tenkt ut med at jeg er tilgjengelig på spesielle tidspunkt og via mail.
Legg gjerne igjen en kommentar dere som er innom på dette innlegget med synspunkter dere har.

lørdag 11. april 2009

Påskenött eller krim? Påskeaftens oppgaver

Da har jeg sydd dagens to oppgaver. Merkelig å sitte her å sy på dette prosjektet som det i utgangspunktet var 35 damer som hadde meldt seg på. Men jeg kunne ikke ta den sjansen når jeg ikke vet ufallet. Hittil ser det greit ut, men jeg har klödd meg i hodet og gjör det fortsatt over hvordan jeg skal löse neste trinn. Og jeg har brukt det meste av dagen til å stirre i ruteboken min uten å bli klokere. Det beste hadde nok värt og nytt en del av det flotte väret idag og gitt beng i hele oppgaven. Da hadde nok lösningen kommet av seg selv. Men det er alltid lett å väre etterpåklok. Så jeg gir meg ikke helt ennå.

fredag 10. april 2009

Påskenött eller krim? Langfredags oppgaver


Jeg syr nå påskenötten sammen med et par nettvenner av meg. Det er skikkelig krim for dagens oppgaver er laget utifra bare en skisse jeg har i ruteboken. Målene er tatt på sparket og det blir jo riktig så spennende. Quiltingen jeg gjorde på det lyse stoffet var helt ok, men ga meg litt boblejakkefölelse. Og jeg har ingen boblejakke i skisseboken min.

onsdag 8. april 2009

Påskenött eller krim? - 2009 avlyses

Ifjor laget jeg en påsknött som ligger under mine gratismönster og prosjekter. Jeg har laget en ny oppgave på papiret - men med et labert "håndarbeidshumör" har den ikke kommet lenger enn til teorien. Og det er ikke alltid teorien stemmer med praksis. Jeg tar derfor ikke noen sjanse på at denne kan bli misslykket for mange damer rundt om i håndarbeidsverden.
Planen min har hele tiden värt å sy denne for så å legge ut mönsteret til salgs. Men jeg er hjemme i påsken så jeg forhåpentligvis ser denne dagens lys allikevel, men dog i andre former.
Vi blir vel kanskje noen jenter i kretsen min som syr litt rundt "kjökkenbordet" istedet.

Til alle dere som har önsket å väre med, for jeg heller si at vi får finne på noe sammen i en våroppgave litt utover istedet.

fredag 3. april 2009

Del 2 av konkurransen - Siste innspurt



Da ble det tre nåleputer för vatten tok slutt.



Nå närmerer det seg slutten, med andre ord 6 timer igjen. Jeg har ikke lyst til å strikke mer.

Legger inn bomullsgarn og heklenål for å lage noen små nåleputer.

torsdag 2. april 2009

Bonusrunden i del 2 av konkurransen


Det närmer seg med stormskritt slutten av konkurransen. Bare litt over et dögn igjen. Nå er det bonusrunde. Skal väre ferdige med grytekluter innen kl. 24.00 ikveld. Her er garnet jeg skal bruke. Pepsi er med ut på trappen igjen. Garnet er fra Europris og egentlig ment til noe helt annet. Vel Europris er åpen imorgen også den.

onsdag 1. april 2009

Del 2 i konkurransen - mer garn og spörsmålet er nå, blir noe ferdig?










Luen Mesi er klar. Den ble ganske grei, men dersom jeg strikker denne igjen vil jeg ha den en omgang kortere i bikubemönsteret og kanskje ikke vrangsbordskant men noe annet.




Da har jeg lagt inn mer garn. Det er to dager igjen av konkurransen og jeg har hittil ikke fått noe ferdig i del 2. Får jeg noe klart, eller blir jeg denne gangen en belastning for laget i stedet?
Vel det er ikke over för fredag kveld, så jeg får heller ta bekymringene da.
Garnet överst til höyre er til "aprilsnarr" luen Mesi som ble lagt ut idag på boden. Garnet til venstre for dette er til en sommerveske.
Og de tre rosa nöstene i front er til utpröving av et nytt luemönster jeg har laget. Og blir det vellykket så er dette en lue som skal gå til lue-innsamling for kreftrammede.
Mer om dette når jeg har ferdigstillt luen.