onsdag 13. mai 2009

Filmen Svein og Rotta

Rundt juletider fant jeg filmen om Svein og Rotta til sterkt redusert pris. Ettersom min sönn på 7 år ikke hadde denne så var det et enkelt kjöp. Filmen gjorde et sterkt inntrykk og maset om å få en hetterotte begynte. Nå har jo vi seks katter og en kanin fra för så mangel på husdyr er det overhodet ikke. Men ingen gjör jo triks som Halvorsen.
Dagene i romjulen ble tilbringt hos pappa. Og 2. dag jul var de ute og koste seg med naboene. Nabogutten er 10 dager eldre så de har värt mye sammen siden de ble födt. Vel gutta kjörte firhjuling. Nabogutten fikk motorstopp og fedrene trådde til og poden her putret da litt rundt på egenhånd. Naboene har värt plaget av en stor rotte som har herjet rundt i garasjen men har unngått fellen som har värt satt opp - inntil denne dag.
På grusveien sleper denne rotten seg nå frem og har fellen rundt bakre del av kroppen. En slikt syn er jo selvsagt grusomt for en 7 åring og särlig en som har "rotte" på hjernen i tillegg.
Så det er full stopp og redningsaksjon på gang for poden som fortsatt har kjörehanskene på seg.

Fellen forsvinner fra bakparten av rotta - men har gjort sin skade. Tankene til 7 åringen er da at denne rotten må hjem for pleie og bli en perferkt husdyr. Men enn stor kloakk-rotte har nok ikke de samme tankene. Vel kjörehanskene går av og små hender löfter dette dyret varsomt opp. Det ender med flere skambitt av sylskarpe tenner og en hylende 7 åring. Pappa er like om hjörnet og iler til. Der står minsten og blodet fosser fra hendene samt en rotte ved föttene.

Det er vel ikke nödvendig og fortelle at rotten i dag ikke er et elsket husdyr, men som takk for hjelpen ble det sykehuset på minsten. Ettersom rotten hadde revet av en stor flenge på den ene fingeren ble det stivkrampespröyter og daglige besök på sykehuset de neste tre dagene.
Det gikk infeksjon i sårene og begge fingrene ble dobbelt så store.

Til tross for dette så er en "Halvorsen" fortsatt på önskelisten.

4 kommentarer:

 1. Å! Stakkars lille gutt! Ungene mine maste også på hetterotte etter å ha sett på Halvorsens mange triks. Men mor i huset hadde ikke lyst på en gnager springende løs i husets mange kriker og kroker. ;o)

  SvarSlett
 2. Huff og huff, så uheldige dere er da! Jeg har sjøl blitt bitt av rotte (min egen tamme R8 som var sjuk og hadde det vondt!)- og bittet fra de tamme rottene er like farlige som bittet fra kloakkrotta, så stivkrampesprøyte må visst til "åkke som". Rotter er helt utrolige herlige skapninger, tru det eller ei- mine rotter (hadde 4 stk) kom når jeg ropte på dem, og var såå kosete :o)Og de biter ikke i tide og utide altså!

  SvarSlett
 3. Så trasig for gutten. Skulle hjelpe rotta, og fikk ødelagta fingre som takk!

  SvarSlett
 4. Kloakk-rotter er ikke snille.
  Har selv 3 tamrotter og de er kjempe snille. Den ene tror han er et menneske og skal spise det samme som oss. Han kan hoppe godt over 1 meter og elsker å gå turer ute. Han liker å springe ute og kommer når man roper på han.
  En liten fakta er at rotter er de husdyrene som biter minst. De er også renslige.
  Men hvis dere noen gang skal kjøpe tamrotte så må dere kjøpet to, da de lever best i flokk.

  SvarSlett