tirsdag 3. august 2010

Jeg har farget både garn og bikkja med konditorifarge


Det er august og i hobbykalenderen min denne måned, så er det farging av garn med konditorifarge.
Rampete som jeg er og til min mors store fortvilelse, så testfarget jeg altså litt på toppen av hennes øyensten " Pepper,n".
Fikk litt panikk da jeg kom på - at det var nettopp animalske hår som skulle brukes ved denne fargemetoden for å få det til å sitte.
Puff, manglende eddik gjorde det til at hun er nå tilbake med alle sine hårstrå i naturlig farge.

Her ligger det 100 gram - 2 nøster av offwhite perfect fra Sandnesgarn. Dette har fått godgjort seg litt i dampende vann med eddikk og så har jeg dryppet, blå, rød, gul og grønn konditorifarge over. Ser litt gusjete ut og spent på hva dette blir.

Ute av gryta, skyllet i kaldt vann. Syntes det ser veldig lovende ut og overskuddsfargen var bare litt av det grønne ved farging.

Her er det ferdige resultatet som skal få tørke. Ble fornøyd jeg. Planen videre er å strikket et par sokker til bøtteknotten av det. Snart tid for det igjen. Grøss.

7 kommentarer:

 1. Nydelig farher du har greid å trylle frem her! Er fargene vaskeekte også? Så jo veldig spennende ut dette her. Har prøvd meg på koolaid farging før jeg, men dette ser jo enda mere lettvint ut. Ellers så venter jeg på et lite pip fra deg....Klem..

  SvarSlett
 2. Utrolig stilig :D
  Blir spennende å se hvordan det blir når du strikker det

  SvarSlett
 3. Stilig! Ha! Da vet jeg hva jeg skal prøver ut om ikke lenge...
  Tror dette blir flotte sokker.

  SvarSlett
 4. Så sprek farge da gitt..og morsomt å få det til. Jeg tør ikke eksperimentere slik jeg..det får andre ta seg av. En stund siden jeg var innom her..håper alt står bra til.
  Ha en forts fin tirsdag :)

  SvarSlett
 5. så tøfft. Vil fargen halda i vask?

  God kveld.

  SvarSlett