fredag 26. juni 2009

Mormors smykkeskrin

Dette smykkeskrinet var min mormors eie. Det står nå hos min mor. Hvor gammelt det er eller hvordan det kom i mormorseie, vites ikke. Men som min mor husker det har det alltid värt hos mormor fra hun var knött liten. Mor er i dag 65 år gammel.
Ettersom mine foreldre har gått av i förtidspensjon så ga jeg far en liten utfordring. Lag et smykkeskrin til meg maken til dette. Utfordringen ble nok ikke helt godt mottatt - men far har värt på hobbyrommet sitt i kjelleren de siste dagene og igår ble resultatet fremlagt.
Her er det, og på en prikk likt både innvendige og utvendige mål. Og også måten det er laget på.

Hengslene til lokket er ikke montert ennå. For jeg vil male det först. Rosemalingen vil jeg nok holde meg langt unna, men har lyst til å pröve meg med decopage. Skuffen löftes ut og det er et rom under også. Flott ikke sant?
Selvsagt var jeg raskt ute med en ny utfordring - maken til mormors gamle syskrin. Men da fikk jeg beskjed om at slikt verktöy hadde han ikke. Men jeg skal forsöke meg en gang til

4 kommentarer:

 1. Så flink pappa du har! Gleder meg til å se skrinet ferdig malt og dekorert. Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 2. Kjempe fint smykkeskrin. Så morsomt med ting som har en historie, og betydning :) ønsker deg ei god helg :)

  SvarSlett
 3. Det ble kjempefint. Finnes mange rosemalingsbøker på biblioteket, men jeg fikk kaketinen min malt av en dame i bygda her.

  SvarSlett
 4. Flott smykkeskrin, og veldig koselig og personlig da det er laget spesielt til deg. :)
  Mye annet fint i bloggen din også - du er flink til alt, du!

  SvarSlett