søndag 10. august 2008

Begyn å sy løperen nedenifra. Det som kan være utfordringen din nå er at bitene skal legges på den siden av vliselinen som ikke er påtegnet og uten streker, mens du skal sy fast bitene fra den påmerkede siden. Start med å legge den første biten med rettsiden opp. Stoffbiten skal dekke den første opptegnede trekanten og ha rikelig med sømrom på utsidene av alle strekene. Legg så neste bit med retten ned på den første biten. Pass på at du legger bitene i riktig retning med hensyn til spiss og bunn i følge påtegningen på baksiden. Fest stoffbitene med et par knappenåler. Dersom du er usikker på om du har dekket alt og har riktig sømrom så hold hele arbeidet opp mot lyset. Da vil du se med engang om det ligger riktig.

Sy så etter den første oppmerkede streken. Begge stoffbitene vil nå ligge ned mot symaskinplaten og du syr på vliselinen. Start med å sy ca 0,7 cm på utsiden av de loddrette sidestrekene og avslutt også slik. Renklipp sømrommet. Ta arbeidet ut av maskinen og brett over bit nummer to så begge bitene ligger med rettsiden opp. Jeg presser lett på hver bit før jeg legger på neste og syr den.

Slik fortsetter du hele veien opp midtstykket på løperen. Syr en bit for hver gang. Renklipper og bretter over.
Når bitene på midstykket er ferdig klipper du to stoffbiter til hver side. Husk at her å du legge til et sømrom (jeg glemte det). Sy sidestykkene på etter hver av de loddrette strekene og brett over og press lett.
Nå er alle stoffbitene på løperen sydd på.


1 kommentar:

  1. Hyggelig at du presenterer lappeteknikk hvor man ikke trenger superutstyr. Jeg har det selv fordi jeg sydde mye for noen år siden, men jeg ser at mange ønsker å forsøke seg frem før de kjøper utstyr.

    SvarSlett