søndag 10. august 2008

Brett skråbåndet over på baksiden av løperen og fest med nåler. Jeg starter alltid å nåle på midten av langsidene først og nåler mot hjørnene. Dette for at lukkekanten ikke skal vri seg etter hvert som jeg nåler.


Hjørnene foran på løperen vil automatisk legge seg riktige.
Jeg syntes lukkekanten blir absolutt penest om den sys for hånd til baksiden av arbeidet. Og for å få penest mulig hjørner syr jeg alltid hjørnene til slutt. Jeg nåler og syr også alltid en og en side. Dette for å slippe å ha hundre knappenåler rundt arbeidet som sytråden setter seg fast i.
Vik inn hjørnene, bruk en knappenål til hjelp. Når du er fornøyd med hjørnet setter du en nål og syr resten av lukkekanten fast på begge sider. Det er ikke nødvendig å sy den lille bretten ut mot spissen.
Da er det bare å presse litt på løperen så er den klar til bruk.7 kommentarer:

 1. kjempeflott tutorial! Bobler over av inspirasjon her nå :D

  SvarSlett
 2. Veldig fin tutorial! Jeg ser jo nå at jeg alltid har sydd skråbånd på "feil" - og veldig tungvint... Takk!

  SvarSlett
 3. Jeg har googlet meg gal for å finne en bruksanvisning på fine hjørner, og så finner jeg deg gjennom HB. Tusen takk!!! for veldig flott beskrivelse!!!

  SvarSlett
 4. Takk for at du deler din kunnskap!
  ha en fin helg!
  Klem

  SvarSlett
 5. Kjempefin løper å enkel forklaring.. Fikk lyst å prøve nå =)

  SvarSlett
 6. Veldig bra forklaring! Jeg skal sy nye juleduker med skråbånd som kanting og denne var veldig tydelig og fin å følge!

  SvarSlett
 7. Takk for at du viser hvordan en lukkekant kan lages. Jeg prøvde å bruke denne fremgangsmåten da jeg skulle sy et skråbånd rundt et hjørne. Ikke lett. Men det gikk da på et vis. Nok en gang: TAKK :)

  SvarSlett