mandag 4. august 2008

Nostalgiske grytekluter

På forumet Hobbyboden har jeg meldt meg på en gryteklut along. Ettersom det i de siste ukene har vært lite med søm, har det vært greit med litt hekling og da passet denne alongen helt ypperlig.
Etter en liten gjennomgang i mors gjemsler dukket det opp et par som var både slitt og bleket av tidens tann. Garnlageret mitt er ikke spesiellt stort men jeg hadde kjøpt inn en pose med Mandarin Petit som var tiltenkt Setesdalsblonde - alongen, et prosjekt jeg klokt meldte meg av igjen før oppstart. Så noe av garnet ble brukt til dette paret som jeg har heklet opp igjen etter de vi fant i mors lintøyskap. Nå er kanskje ikke garnet det mest brukte til grytekluter, men så er nok disse mammelukkene med silkebånd i bena sikkert også i utgangspunktet mere ment som pynt på kjøkkenet.
Egentlig burde jeg kanskje lagt inn bilde av originalen også men de trenger nok en runde i klorvann før de blir egnet til fotografering.
Denne pakken kjøpte jeg meg i mai og skulle liksom bli en topp jeg kunne bruke på varme sommerdager. Etter å ha heklet begge skålene og lagt opp til bolen syntes jeg den virket uhyre liten rundt ryggen så den er en ufo til neste sommer. Men jeg syntes prisen var veldig overkommerlig. Garn, mønster, perler, knapp, merke og heklenål for bare 119,- svenske kroner. Det er jo rundt hundre lappen. Og bomullsgarnet var virkelig mykt og godt, ingen ting å utsette på det.

7 kommentarer:

 1. Hei herlig disse gryteklutene var.... morsomme... og den toppen så jo også herlig ut.... godt og se du er i sving...klem Ruth@

  SvarSlett
 2. Så flotte dine grytekluter er. Jeg tror min farmor havde nogen i hendes køkken der lignede meget dine.

  SvarSlett
 3. Kjempefine grytekluter! Har aldri sett slike. Jeg har også begynt å hekle gamle nostalgiske grytekluter etter å ha kjøpt inn noen for mønsterets skyld på loppemarked.

  SvarSlett
 4. Noe så lekkert da, disse mammalukkene likte jeg kjempegodt og så morsomt det hadde hvert og gitt bort slike i gave..
  Kjempestilige grytekluter.
  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 5. Kjempesøte mamelukk-grytekluter:-D og den toppen blir nok flott: du må jo ha klær neste sommer også så det er nok eegentlig planlagt og slett ingen ufo?;-)

  SvarSlett
 6. De mamelukkene var vel bare skjønne,helt herlige.Er de selvkomponert?
  Toppen blir sikkert også kjempefin

  SvarSlett
 7. Du har laget mange fine grytekluter, men denne mamelukken var virkelig toppen - kjempemorsom!
  Ønsker deg samtidig en fin dag! :)

  SvarSlett